donderdag 16 juli 2015

Aardbei-Bananen ijsjes


Hallo allemaal,

De laatste paar weken is het heerlijk warm geweest en daarom had ik besloten om dit makkelijke recept te proberen voor ijsjes. Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig, het is super lekker geworden.
Ingrediënten:
- 1 banaan
- 15 aardbeien
- 200 ml sinaasappelsap

Benodigdheden:
- Blender
- Houder voor ijsjes (kan ook bakjes met ijslolliestokjes zijn)

Bereiding:
Snijd de banaan in stukjes en bewaar het in een bakje in de vriezer. Wanneer de stukjes banaan bevroren zijn, gooi je de stukken samen met de aardbeien en de sinaasappelsap in de blender.
Zet de blender aan totdat de aardbeien en de bananenstukjes helemaal klein gemaakt zijn en dat het hele mengsel glad is en volledig door elkaar gemixt is.
Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat het invriezen voor minstens 8 uur, ik heb het 's middags gemaakt en heb het de hele nacht en de volgende dag laten invriezen om zeker te zijn dat het goed bevoren was. Als je geen vormpjes hebt voor ijsjes, kun je ook kleine bakjes (zoals van Danoontje) vullen en dan na 2 uur in de vriezer ijslolliestokjes erin te zetten en vervolgens verder te laten vriezen. Het zou dan stevig genoeg moeten zijn om de stokjes rechtop te laten staan.


Na het invriezen kun je de bakjes even onder de warme kraan houden en dan kun je ze er zo uithalen om op te eten!

p.s. Het mengsel wat je maakt voor in de vormpjes is ook erg lekker als smoothie, dus als je wat over hebt, kun je er alvast wat van snoepen.Hopelijk helpt dit recept jullie om jullie warme dagen door te komen.

Eet Smakelijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten