dinsdag 28 juli 2015

Broodje gehakt


Hoi allemaal,

Vandaag heb ik iets heel makkelijks om te maken. Het is heerlijk fastfood, wat ideaal is om nog ff te maken. Het is binnen een half uurtje klaar en dan is het smullen. Je kunt het ook aanvullen met paprika of tomaat door het gehakt heen gemengd.



Ingrediënten:

- 2 baguettes
- 400 gr rundergehakt
- 2 sjalotten
- 8 sneetjes Cheddar
- ketchup of curry
- peper
- zout
- cayennepeper of tabasco
 - klontje boter






Benodigdheden:

- Snijplank
- Koekenpan of braadpan
- Broodmes
- Schilmesje
- Pollepel





Bereiding:

Snijd het stokbrood door de helft en halveer de stukken in de lengte. Snipper de sjalotjes fijn.


Verhit het klontje boter in de pan en fruit de sjalotjes licht. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het bruin. Kruid het gehakt met zout, peper en cayennepeper of tabasco. 
Verwarm de oven op de aangegeven temperatuur van de verpakking. Beleg ieder broodje met een paar lepels van het gehakt.


Scheur de plakken Cheddar en beleg de broodjes met de kaas. 


Leg de broodjes op het rooster in de oven en laat de kaas smelten en de broodjes bruinen in ongeveer 8 minuten. Mocht je al voorgebakken broodjes gebruiken, dan kun je de broodjes voor 3 à 4 minuten onder de grill zetten in de oven.

Als de broodjes klaar zijn, leg je ze op een bord en spuit je er wat ketchup of curry op en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden.


Ze zijn superlekker en super makkelijk, dus mocht je even niet weten wat je moet eten dan is dit zeker een goede tip! Het vult heel erg goed in is makkelijk te maken.

Eet Smakelijk ;)

3 opmerkingen:

  1. Ohhh dat maakte mijn moeder vroeger wel eens voor ons tussen de middag. Zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh dat maakte mijn moeder vroeger wel eens voor ons tussen de middag. Zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen