zondag 26 juli 2015

Gehaktbrood met Mozzarella


Hoi medebakkers,

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk gehaktbrood met mozzarella. Normaal vul je een gehaktbrood met een gekookt eitje, maar deze vul je dus met mozzarella. Ik vond hem in ieder geval erg lekker.
Ingrediënten:
- 600 gr rundergehakt
- 2 bolletjes mozzarella
- 2 sneetjes brood
- 150 ml melk
- paneermeel of broodkruim
- 1 ui
- peterselie
- peper
- half zakje gehaktkruiden of 1 groentebouillonblokje
- 50 gr boterBenodigdheden:
- Rasp
- Snijplank
- Kom
- Ovenschaal
- Schilmesje
- Lepel
- Zeef

Bereiding:Laat de mozzarella in de zeef uitlekken. Leg de sneetjes brood in een schaal en strooi de melk eroverheen, zorg dat de sneetjes goed ondergedompeld zijn en laat het weken. Snipper vervolgens de ui heel fijn.
Wanneer de mozzarella goed uitgelekt is en wat droger is, rasp deze dan langs de grove rasp. Meng de mozzarella vervolgens met de peterselie en breng op smaak met peper.

Zet de oven aan op 190 graden en leg het blokje boter in de ovenschaal en zet deze in de oven.


Knijp het geweekte brood uit en meng het samen met het gehakt, de ui en de gehaktkruiden. Meng het goed door elkaar en voeg eventueel paneermeel toe. Je moet ervoor zorgen dat het gehakt heel stevig is.
Leg het gemengde gehakt op de snijplank en maak er een grote lap van. Strooi vervolgens aan één kant van het gehakt de mozzarella en zorg dat er overal evenveel mozzarella ligt.
Wanneer de boter in de ovenschaal gesmolten is en bruin begint te worden, kun je het gehakt dubbelvouwen en dichtmaken en dan in de ovenschaal neerleggen. Zorg ervoor dat de mozzarella er niet zomaar uit kan lekken.
Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 à 60 minuten bruin en gaar. Om de 10 à 15 minuten haal je het er even uit en schep je met de lepel de gesmolten boter over het gehaktbrood heen.

Wanneer het gehaktbrood gaar en bruin is, kun je het eruit halen en deze op een mooie snijplank of langwerpig bord serveren. Snij hem in dikke plakken met een broodmes. Je kunt het dan bijvoorbeeld serveren met broccoli en aardappelkroketjes.Ik had aan het einde van het avondeten nog een plak over. Deze heb ik de volgende dag als lunch gegeten. Gewoon even opwarmen in magnetron en dan in stukjes op brood leggen, eventueel wat saus erbij en een heerlijke lunch is ook klaar.


Eet Smakelijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten