maandag 20 juli 2015

Romige Aardappelpuree met zalm


Hallo allemaal,

Dit keer heb ik voor jullie geen dessert maar een diner, zoals natuurlijk mijn blog ook zegt. Ik ben bijna altijd krap bij kas en ben daarom constant op zoek naar redelijke goedkope gerechten die niet ongezond zijn. Ik vond het heerlijk om te eten, je hebt weinig spullen nodig en het mooiste van een ovenschotel is dat je alles kunt opruimen wanneer het in de oven staat. Of je kunt heerlijk op de bank luieren en wachten tot het klaar is ;).


Ingrediënten:

- 1 kg (iets) kruimige aardappelen
- 1 ei
- 100 ml room
- 150 gr kuidenkaas
- 400 gr zalm uit blik, uitgelekt
- 3 à 4 tomaten
- 100 gr geraspte kaas
- versgehakte peterselie
- peper
- zoutBenodigdheden:

- Snijplank
- Kookpan
- Ovenschaal
- Schilmesje of dunschiller
- Bakkwastje
- Pureestamper
Bereiding:

Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Zet ze onder water in de pan en laat ze koken. Zodra het water kookt, voeg dan wat zout toe en laat het voor 10 minuten pruttelen.


Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Haal de zalm uit het blik en maak de zalm los met een vork. Vet daarnaast ook de ovenschaal in met het bakkwastje en wat boter of olie. Zodra de aardappels gaar zijn, zet je de oven aan op 200 graden.
Voeg vervolgens aan de uitgelekte aardappelen de roomkaas, het ei, de room, peterselie, peper en zout toe en stamp het tot een smeuïge puree met de pureestamper.


Zodra het een smeuïge puree is, schep je de helft van de puree in de ovenschaal en druk je het goed aan en maak het gelijk met behulp van de bolle kant van de lepel.


Hier bovenop leg je de zalm en verspreid het goed over de aardappelpuree. Strooi er vervolgens de helft van de tomatenblokjes eroverheen.


Leg hier vervolgens de andere helft van de aardappelpuree op en verdeel de rest van de tomatenblokjes erover. Strooi de geraspte kaas eroverheen.


Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Zodra de kaas goed gesmolten is, is de ovenschotel helemaal klaar.


Je kunt de ovenschotel eventueel serveren met wat salade. Je kunt ook de zalm in blik vervangen door gerookte zalm (voor als je wat meer te besteden hebt).

Ik heb er heerlijk van gesmuld en hopelijk doen jullie dat ook!

Eet Smakelijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten