maandag 8 juni 2015

Heerlijke Regenboogkwarktaart


Hallo allemaal,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat geplaatst heb, maar hier heb ik weer iets heel leuks en creatiefs om voor jullie te maken. Dit is niet alleen heel lekker, maar het ziet er ook nog eens heel mooi en feestelijk uit ;). En het leukste is dat het helemaal niet zo moeilijk is, dus aan de slag!


Ingrediënten:
- voedingskleurstoffen (6 kleuren: roze/oranje/geel/groen/blauw/paars)
- mix voor kwarktaart naturel of vanille
- Alle benodigdheden voor bij de mix:
- 450 gr magere kwark
- 250 ml slagroom
- 60 gr roomboter
- 400 ml waterBenodigdheden:
- springvorm
- 6 schaaltjes
- 6 lepels
-steelpannetje
- mengkom
- mixer
- bakpapier


Bereiding:

Pak een vel bakpapier en leg dat over de bodem van de springvorm, zet dan de ring van de springvorm op het bakpapier om de bodem heen. Klap dan de ring van de springvorm dicht om de bodem heen en dan kun je eventueel het bakpapier wat eromheen hangt afknippen.

Gooi de boter in een steelpannetje en laat het smelten, maar laat het niet bruin worden. Wanneer het helemaal gesmolten is, meng het dan met de koekjesmix uit de verpakking. Gooi het koekjesmengsel in de springvorm en strijk het glad en gelijk met een lepel.Meng vervolgens de mix voor de kwarktaart met het water en mix het tot een glad beslag.Meng vervolgens de kwark en de slagroom erdoorheen en klop net zo lang tot het goed gemengd is en er geen klontjes meer inzitten.Verdeel vervolgens het mengsel in 6 verschillende schaaltjes en schenk overal nog 2 el water bij totdat het vloeibaar genoeg is om te schenken (ongeveer de dikte van vla). Kleur ieder beslagje een andere kleur door middel van de voedingskleurstoffen. Die van mij zijn van Wilton en die vind ik zelf heel fijn, omdat het een gel is en dat zorgt ervoor dat het niet nog wateriger wordt. Heb je dus wat waterige kleurstof, wacht dan met het toevoegen van het extra water en kijk hoe het reageert als de kleur gemengd is.
Je krijgt dan vervolgens deze volgende kleuren (kan per merk kleurstof verschillen)Schenk dan de eerste kleur (roze) met behulp van de lepel in het midden van de koekjesbodem. Zoals je ziet was het uiteindelijk nog niet vloeibaar genoeg bij mij, dus let daar op.


Vervolgens pak je de volgende kleur (oranje) en schenk je deze weer in het midden van de koekjesbodem bovenop de roze kleur.Schud een beetje met de vorm zodat de kleuren langzaam uitdijen naar de randen telkens als je een volgende kleur erop schenkt.Herhaal dit steeds met de volgende kleur. Ik heb hierna geel, groen, blauw en paars gedaan. Maar natuurlijk is het helemaal aan jou om dat een beetje aan te passen.

Als je helemaal klaar bent, zal het er ongeveer zo uit zien:


Zoals je ziet lijkt de roze en oranje kleuren eigenlijk al te verdwijnen, maar deze ga je later zien wanneer je hem uit de springvorm haalt en hem aansnijdt.

Hierna gaat de kwarktaart de koelkast in en laat je hem opstijven voor minstens 1 uur, maar door het extra water zal hij wat langer nodig moeten hebben dus heb geduld en wanneer hij niet meer alle kanten op wiebelt in de vorm en hij redelijk vast lijkt te staan, kun je hem eruit halen en aansnijden.Succes met het maken van deze Regenboog Kwarktaart.Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten