zaterdag 23 mei 2015

Kaneelbrood met croissantdeeg


Hoi!!

Alweer een nieuw recept voor jullie om uit te proberen. Dit keer een kaneelbrood met croissantdeeg, lekker als toetjes maar ook om mee te nemen naar school of werk om als tussendoortje te eten.




Dit is wat je nodig hebt:



Ingrediënten:
- 3 blikjes croissantdeeg (à 200 gr) of 1 grote en 1 klein blikje
- 4 el suiker
- 2 1/2 tl kaneel
- 1 eitje





Benodigdheden:
- Cakeblik
- Deegroller
- Vershoudfolie
- Beker
- Bakkwastje
- Mesje




Bereiding:
Meng de suiker met de kaneel en zit apart.
Vet de cakevorm in met wat bakspray of boter.
Neem het croissantdeeg uit één pakje. Dit deeg bestaat uit een lange lap dat je door middel van de lijnen in 3 gelijke rechthoeken kan delen. Leg deze drie lappen op elkaar.
Rol deze uit tot de lengte van het cakeblik.




Snijd deze dan in 4 lange stroken en bestrooi ze met de kaneelsuiker, zorg dat de stroken volledig bedekt zijn met kaneelsuiker, voornamelijk aan de punten (anders ga je het niet proeven bij het eerste stukje kaneelbrood). Wanneer je een klein blik gebruikt, kun je het in 4 stroken snijden. Maar met een groot blik kun je 7 à 8 stroken snijden.



Leg de repen bestrooid met kaneelsuiker dan in het cakeblik en herhaal dit steeds tot alles op is. Je hoeft de repen niet aan te drukken, ze zullen vanzelf met elkaar vermengen en aan elkaar gaan zitten tijdens het bakken.




Laat het deeg dan vervolgens rusten voor 1 uur op een warme plek (boven de verwarming) onder wat vershoudfolie.




Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop het eitje los in een beker en bestrijk het deeg met het losgeklopte eitje door middel van een bakkwastje.

Bak dan vervolgens het kaneelbrood af in de oven in ongeveer 60-70 min. Als het brood te donker wordt, dan kun je het er even uithalen om een stukje aluminiumfolie of bakpapier eroverheen doen. Dit helpt tegen het verder bruin worden van de bovenkant.


Dit brood kun je dan serveren met wat roomboter!!

Eet smakelijk ;)









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen