vrijdag 31 juli 2015

Mini Frambozen Cheesecakes


Hallo allemaal,

Ik heb voor jullie nu weer een cheesecake recept, ik ben helemaal dol op cheesecake in de zomer :). Dit keer zijn het kleine cheesecakes, lekker om mee te nemen of uit te delen.


Ingrediënten:

- 150 gr koekjes (Maria of Bastogne)
- 75 gr boter
- 400 gr roomkaas
- 100 gr suiker
- 50 gr zure room
- 2 eieren
- 1 el bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 frambozen
- 1 el citroensap
- 1 el suikerBenodigdheden:

- mixer of keukenmachine
- foodprocessor of deegroller
- muffinbakvorm
- muffinvormpjes
- steelpannetje
- klein kookpannetje

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 graden. Verkuimel de koekjes met de foodprocessor of een deegroller. Smelt de boter in een steelpannetje en meng de boter met de koekkruimels. Verdeel de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekjesmengsel erin. Druk het goed aan en laat het hard worden in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.Verwarm de citroensap met de suiker in een kookpannetje en voeg de frambozen erbij en laat het voor 3 minuten koken. Haal het mengsel door de zeef en vang de siroop op in een bakje, duw met de achterkant van de lepel het vocht eruit. Bewaar zowel het vocht als het overgebleven frambozenspul.
Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanillesuiker door elkaar tot de meeste klontjes verdwenen zijn. Mix de eieren er één voor één erdoorheen tot een glad mengsel. Meng als laatste het frambozenspul erdoorheen.


Vul de muffinvormpjes met het mengsel tot de rand bijna vol. Druppel dan een paar druppeltjes frambozensiroop op het mengsel en trek er met een cocktailprikker figuren in. Zet de cakejes voor 30-35 minuten in de oven, totdat ze aan de randen stevig zijn en het midden nog wat wiebelig is. Laat ze een nachtje afkoelen in de koelkast, haal ze eruit en serveer ze op een mooie etagère.Ik vond het erg leuk om te maken, deze zijn een stuk gemakkelijker dan een grote cheesecake en ze zijn net zo lekker.

Eet Smakelijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten