donderdag 23 juli 2015

New York Cheesecake met aardbeienHoi Allemaal,

Ik heb weer een heerlijke taart voor jullie om uit te proberen. Deze taart is heerlijk romig en aangezien hij koud gegeten moet worden, is deze taart ook heerlijk voor in de zomer. De aardbeien horen natuurlijk bij dit zonnige seizoen en de witte chocolade bovenop maakt het helemaal af. Kortom: een heerlijke taart om voor iedereen uit te proberen!
Ingrediënten:

- 120 gr boter
- 240 gr biscuits (Mariabiscuit of Bastogne)
- 4 eieren (m)
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 800 gr roomkaas (tip: roomkaas van de Lidl is maar 57 cent)
- 125 gr slagroom
- 40 gr maïzena
- 400 gr aardbeien
- 50 gr witte chocolade
Benodigdheden:

- Mixer of keukenmachine
- foodprocessor of deegroller
- springvorm met diameter van 24/26 cm
- steelpannetje
- roestvrijstalen kom
- bakpapier
- aluminiumfolieBereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten. Verkruimel de koekjes in de foodprocessor of door er met een deegroller overheen te gaan. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de gesmolten boter met het koekkruim, waardoor het op nat zand gaat lijken. Schep dit in de springvorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.Zet de taartbodem in de koelkast om stevig te worden voor ongeveer 15 minuten.Roer de eieren, suiker en vanillesuiker met een mixer of keukenmachine door elkaar tot het een beetje schuimt en de suiker goed opgenomen is.
Doe de roomkaas, slagroom en maïzena erbij en mix dit op een lage stand door elkaar.Giet het mengsel op de kruimelbodem en zet de springvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 75 minuten. Dek na 40 minuten de taart af met aluminiumfolie, anders wordt de taart te donker.Zet na 75 minuten de oven uit en laat de taart nog 10 à 15 minuten in de oven staan. Neem hem dan uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Laat de taart volledig afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt.  De taart is goed als hij nog een beetje wiebelig is in het midden (dit wordt helemaal stijf als je hem een nachtje in de koelkast zet).De volgende dag kun je de taart het beste pas gaan versieren. Was de aardbeien, snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg ze vervolgens met de snijkant op de taart.
Smelt dan de witte chocolade au bain marie in een roestvrijstalen kom. Als de witte chocolade gesmolten is, roer er dan met een vork doorheen en schud er mee over de aardbeien op de taart. Hierdoor krijg je allerlei chocoladeslierten op de aardbeien. Herhaal dit totdat het er mooi en vol uitziet. Zet de taart opnieuw in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.Hopelijk krijgen jullie hiervan inspiratie en alvast dan veel bakplezier.

Eet Smakelijk ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten